MASS-ENCE

werken met bewustzijn
Over Mass-ence

Gevolgde opleidingen & bijscholingen

 1. Natuurgeneeskundige Aromatherapie
 2. Sportmassage
 3. Bachelor Basis medische kennis
 4. Bachelor Psychosociale basiskennis
 5. Lichaamsgericht coachen bij Atma instituut
 6. Chinese shihatsu
 7. Lichaamswerk Träger en Feldenkreis
 8. Breuss-massage
 9. Dorn Therapeut

Uiteraard blijf ik mijzelf op de hoogte houden van de ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Wie ben ik en wat mag je van mij, als massage therapeut, verwachten

Judith Konings-Engelen

Na lange periode de intense, afwisselende uitdagingen van de horeca branche verkend te hebben was het rond het millenium tijd voor wat anders. Ik ging het therapeutische pad op van kruiden en (etherische) oliën, in navolging van de interesse die mijn moeder daarvoor altijd had en die zo van invloed was op mijn jeugd.

Via een natuurgeneeskundige hbo opleiding in de aromatherapie en een mbo opleiding sportmassage vond ik mijn weg naar een bachelor basis medische kennis en psychosociale basiskennis. Hierdoor kon ik mij aansluiten bij een beroepsvereniging als A-therapeut waardoor mijn clientèle de klacht gerichte behandelingen gedeeltelijk konden declareren vanuit hun aanvullende verzekering.

Mijn praktijk bouwde ik met hulp van vrienden aan huis en sindsdien werk ik daar met veel plezier, ook als lichaamsgericht coach, inmiddels.

Na jarenlange ervaring heb ik ook mijn weg gevonden in het delen daarvan. Via het bedrijf Barry Emons, aangepast spelmateriaal, geef ik cursussen aan zorgverleners en leer hen hoe je effectief en veilig aromatherapie in kunt zetten op de zorgwerkvloer. Voornamelijk voor de zorg voor mensen met meervoudige beperkingen maar ook in de ouderenzorg. Voor cliënten maak ik cursussen op maat waarbij massage of aromatherapie – of beiden – de insteek zijn kunnen. Deze cursussen kunnen handvaten geven voor privé doeleinden maar ook werkvloer gerelateerd zijn.

Wie ben ik en wat mag je van mij, als massage therapeut, verwachten

Judith Konings-Engelen

Na lange periode de intense, afwisselende uitdagingen van de horeca branche verkend te hebben was het rond het millenium tijd voor wat anders. Ik ging het therapeutische pad op van kruiden en (etherische) oliën, in navolging van de interesse die mijn moeder daarvoor altijd had en die zo van invloed was op mijn jeugd.

Via een natuurgeneeskundige hbo opleiding in de aromatherapie en een mbo opleiding sportmassage vond ik mijn weg naar een bachelor basis medische kennis en psychosociale basiskennis. Hierdoor kon ik mij aansluiten bij een beroepsvereniging als A-therapeut waardoor mijn clientèle de klacht gerichte behandelingen gedeeltelijk konden declareren vanuit hun aanvullende verzekering.

Mijn praktijk bouwde ik met hulp van vrienden aan huis en sindsdien werk ik daar met veel plezier, ook als lichaamsgericht coach, inmiddels.

Na jarenlange ervaring heb ik ook mijn weg gevonden in het delen daarvan. Via het bedrijf Barry Emons, aangepast spelmateriaal, geef ik cursussen aan zorgverleners en leer hen hoe je effectief en veilig aromatherapie in kunt zetten op de zorgwerkvloer. Voornamelijk voor de zorg voor mensen met meervoudige beperkingen maar ook in de ouderenzorg. Voor cliënten maak ik cursussen op maat waarbij massage of aromatherapie – of beiden – de insteek zijn kunnen. Deze cursussen kunnen handvaten geven voor privé doeleinden maar ook werkvloer gerelateerd zijn.

Over Mass-ence

Gevolgde opleidingen & bijscholingen

 1. Natuurgeneeskundige Aromatherapie
 2. Sportmassage
 3. Bachelor Basis medische kennis
 4. Bachelor Psychosociale basiskennis
 5. Lichaamsgericht coachen bij Atma instituut
 6. Chinese shihatsu
 7. Lichaamswerk Träger en Feldenkreis
 8. Breuss-massage
 9. Dorn Therapeut

Uiteraard blijf ik mijzelf op de hoogte houden van de ontwikkelingen in mijn vakgebied.

VOLG EEN CURSUS BIJ MASS-ENCE

 

cursussen op het gebied van zintuigelijke beleving met etherische oliën.

Ik geef bij firma Barry Emons in Zeeland (Brabant) regelmatig cursussen aan zorgverleners op het gebied van zintuigelijke beleving met etherische oliën. Geuren kunnen een prachtig en positief effect hebben op het welbevinden van patiënten en bewoners, het verantwoord werken met etherische is een prachtig handvat op de zorg werkvloer.

In overleg kunnen er ook cursussen op maat aangeboden worden aan cliënten van de praktijk, aangaande het thuis gebruik van aromatherapie en massage. Te denken valt aan aromatische EHBO op reis, Indiase baby massage, partner massage etc.

Judith blogt …

De ziel, kind van twee werelden

De ziel, kind van twee werelden

De ziel is kind van twee werelden. Ze laat zich in de tijd vallen, maar blijft ook engel van de eeuwigheid.’ - Herman Cools Bij systemische massage werk je op ‘de laag van de ziel’, dat is dáár waar alleen jijzelf perceptie ervaart, over jouw innerlijk zijn. Je...

Lees meer
Snoezelen met geuren in de zorg

Snoezelen met geuren in de zorg

Terva is een typisch finse geur. Ik gebruik deze wel eens in cursussen, om duidelijk te maken dat het met geurbeleving in *psychogeriatrie (PG) heel belangrijk zijn kan de culturele achtergrond van een bewoner te kennen en te weten hoe geuren daar een rol in...

Lees meer
Corona en geurverlies

Corona en geurverlies

Het ervaren van geuren staat nu volop in de belangstelling, omdat het risico bestaat dat je dit door corona, voor onbepaalde tijd kwijt kunt raken. Interessante tijden voor aromatherapeuten. Je geurvermogen is ongelooflijk complex en je hebt een geur-geheugen voor...

Lees meer
logo Mass-ence Arnhem

Praktijk MASS-ENCE

Van Slichtenhorststraat 15a, 6821 CJ Arnhem

BEL OF MAIL VOOR  EEN AFSPRAAK
Telefoon: 06 549 57 039
(What's App? Graag!)
E-mail: info@koningsengelen.nl

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | KvK: 09161963 | BTW: NL001853276B30

Share This